Direct contact opnemen
06-224 626 56

Bouwkavel Made

Koop een bouwkavel en bouw uw eigen huis!

Een bouwkavel is een stuk grond (kavel) waarop volgens het bestemmingsplan, woningen of bedrijfspanden gebouwd mogen worden. Heeft u een mooie kavel op zicht waar u uw droomhuis wilt laten bouwen? U moet dan weloverwogen een beslissing nemen voor u tot koop overgaat. Er zijn namelijk veel zaken waar u op moet letten bij aankoop van een bouwkavel.

Waar moet u zoal op letten?

De afmeting, vorm en ligging van de kavel
Wat zegt het bestemmingsplan over het kavel?
Wat zijn de gemeentelijke bouwvoorschriften?
Is er heiwerk noodzakelijk? En moet er een diepe fundering komen?
Is er een schoongrond verklaring?

Maas Bouwbedrijf kan u begeleiden bij een geslaagde aankoop van een bouwkavel.

Hierbij alvast een aantal waardevolle tips:

  • Op zoek naar een bouwkavel? Kijk eens op www.bouwkavelsonline.nl, informeer bij de erkende makelaar in uw woonplaats naar beschikbare bouwkavels of neem contact op met de afdeling grondzaken van uw gemeente.
  • Vraag voor aankoop van uw bouwkavel aan de gemeente of de grond een woonbestemming heeft en wat de bouwvoorschriften zijn. Er kunnen namelijk voorschriften zijn ten aanzien van goothoogte, nokrichting, maximale inhoud en bouwstijl. Op www.ruimtelijkeplannen.nl vindt u meer informatie.
  • De ligging van het kavel ten opzichte van bestaande en/of toekomstige bebouwing is een belangrijk punt om goed te beoordelen. Hetzelfde geldt voor de ligging van uitvalswegen, winkels, scholen, sportparken en andere voorzieningen.
  • Houdt er rekening mee dat een bodemonderzoek ten behoeve van een schoongrondverklaring voor eigen rekening zijn. De verkoper is namelijk niet verplicht een schoongrondverklaring af te geven. U hebt wel zijn toestemming nodig voor een bodemonderzoek.
  • Laat uzelf informeren over de gesteldheid van de bodem. Dit is een belangrijke indicatie voor eventueel heiwerkzaamheden, de funderingskeuze en daarmee samenvallende kosten.
  • Betrek vroegtijdig een deskundige bij uw keuze.

Maas Bouwbedrijf kan u vanaf het eerste moment begeleiden bij bovenstaande punten. Met deskundig advies en ondersteuning kunt u een goede, weloverwogen en onderbouwde keuze maken en voorkomt u al vroegtijdig problemen.