Direct contact opnemen
06-224 626 56

Casco bouwen

Zowel in de particuliere bouw als utiliteitsbouw komt het regelmatig voor dat de opdrachtgever kiest voor ruwbouw. Dat wil zeggen dat het project wind- en waterdicht wordt opgeleverd, dus met ramen, deuren, beglazing en dakbedekking. Dit is het tegenovergestelde van ‘sleutelklaar’ waarbij u een kant-en-klaar pand opgeleverd krijgt.

Na oplevering moet de opdrachtgever dan verder alles afmaken wat Maas Projects of Maas Bouwbedrijf normaliter in de afbouwfase doet. Denk hierbij aan o.a. aftimmeren, schilderen, installaties plaatsen, tegelwerk, sanitair, afwerkvloeren, stucwerk, binnenwanden, binnendeurkozijnen en de trap.

Half-casco bouwen

Tussen een sleutelklare oplevering en casco bouwen is over het algemeen alles bespreekbaar. Het zelf in de hand nemen van schilderwerk, tegelwerk en sanitair komt veelvuldig voor.

Wilt u uw bedrijfspand – met of zonder woning – ook casco laten bouwen en opleveren? Ook dat is mogelijk bij Maas Projects. Bij dit soort projecten is Maas Projects dan verantwoordelijk voor wind- en waterdicht opleveren van uw project.

De voordelen van een casco opgeleverd bedrijfspand:

  • U kunt in eigen beheer het pand (laten) afbouwen. Zelf of door een andere aannemer, uitvoerder of bouwmaatschappij.
  • U kunt zelf kiezen wie eindverantwoordelijk is voor het verder inrichten van uw pand met bijvoorbeeld scheidingswanden, plafonds, verwarming, electra en andere technische installaties die nodig zijn voor uw bedrijfsvoering

Een bedrijfspand casco laten bouwen betekent wel dat u zelf nog heel wat moet organiseren en dat u zelf verantwoordelijk bent voor het eindresultaat. Uiteraard kunt u tijdens de afbouwfase nog in contact treden met Maas Projects over zaken die in de eerste fase gedaan zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leidingwerk. Maar de aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid ligt op dat moment bij de afbouwende partij en u als opdrachtgever.

Indien u besluit om (half)casco te laten opleveren, dan zijn goede afspraken met Maas Projects zeer belangrijk . Wij willen graag de juiste voorzieningen treffen die u in staat stellen om de afbouwfase goed in te gaan.